Nisan 04, 2011

resun cy-20 dis filitre

Fiyat olarak oldukça uygun bir filitre içerisinde cikan karbon, seramik ve bio sünger kalite olarak fiyatina göre oldukça iyi. Kurulumu oldukça kolay fakat hotumdaki havayi almak biraz yorucu. Baglanti parcalari biraz sorunlu, su kaciriyor yani.
Uzun lafin kisasi aldiktan sonra biraz ugrasirsaniz 60 lt'ye kadar olan akvaryumlarda bence kullanimi iyi. Bir diğer arti ise sesin nerdeyse yok denebilecek kadar az olmasi.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Şubat 11, 2011

Black Moor

Black Moor Goldfish The Dancing Black Moor Goldfish   A Lovely Pet


Black Moor Japon Balığı: Japon balıkları oldukça sosyal balıklardır. Black Moor da olukça populer japon balıklarındandır. Bu balık oldukça barışçıl bir balıktır. Çoğu black moor elden yem yiyecek kadar evcildir.
Black Moor'un Karakteri: Black Moorlar (Carassius Auratus) sazangiller (Cyprinidae) familyasından gelir. Black Moor japon balıkları yumurta şeklinde siyah bir gövdeye sahiptirler. Genellikle uzun yüzgeç ve kuyruklara sahiptirler. Türdeki genetik yapı ve büyüme ortamına göre kuyrukları uzun, şerit, kalın ve kelebek şeklinde olabilir. Genç bireylerin siyah renkleri büyümeye bağlı olarak gövde bölgelerinde bronz rengine döner. Bu balıkların en önemli özelliği ise kafalarının iki tarafındaki şişkin gözleridir. Göz yapılarından dolayı çoğu balığa göre görüş yetileri düşüktür. Boyları genellikle 10 cm'ye kadar uzar. Ömürleri 6-25 yıl arasındadır

Bakımı: Black Moor Japon balıklarının bakımı genel olarak ısı ve su kalitesi ne olan dayanıklılıklarından dolayı kolaydır. Yaygın olarak fanuslarda beslenmelerine rağmen bu balıklar için en iyi ortam akvaryum veya havuzlardır. Oksijen ihtiyarçları fazladır bu sebepten yüzey alanı fazla olan ortamlarda tutulmalıdırlar. Diğer japon balıkları gibi yüksek miktarda atık üretirler geniş akvaryumlarda sudaki kirlilik oranı düşük olacaktır, küçük akvaryumlarda ise biyolojik filtreleme gerekecektir. Tavsiye edilen su miktarı her balık için 30 litredir, bu aynı zaman da balıkları sağlıklı tutacaktır. Haftalık su değişimi suyun kalitesini korumak açısında çook önemlidir. Bu balıkların gözler hassas olduğu için fileye alırken ekstra dikkat gerekmektedir. Yine dekor ve aksesuar seçiminde gözlerine zarar vermeyecek yumuşak ve oval köşeli malzemeler seçilmelidir.

Akvaryum arkadaşları: Black Moor Japon balıkları birçok balıkla iyi geçinmeline rağmen, tavsiye edilen diğer balıklardan ayrı tutulmalarıdır. Bunun başlıca nedeni görüş yeteneklerinden dolayı yiyecek bulmakta yaşayacakları zorluklardır. Bu tarz görüş prolemleri olan telescope japon balığı ve balon göz japon balıkları ile birlikte beslenebilirler.

Eating Habits: Balıklar sıradan japon balığı yemlerinin yanı sıra çeşitli sebzeler, tuzlu su karidesi, salamura karides, kan kurdu ve tubifex kurt yiyebilirler. Tavsiye edilen kurtlar haftada 1 veya 2 kez dondurulmuş olarak verilebilir

Değişik Bir Japon Balığı Yemi

5 Ördek Yumurtası
1 bardak ıspanak
1/2 bardak yeşil soya fasülyesi tohumu yada yeşil fasülye tohumu 
1/2 bardak buğday
1/2 bardak yulaf
12 diş sarımsak
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı pul kırmızı biber
Kalamar sosu (Türkiyede ancak japon lokantalarında bulunuyor)
Pürüzsüz hale gelene kadar ezip bu karışımdan yarım bardak ağızı kilitli torbaya koyup torbanın ağızını kapatın.
 

Şekil alıncaya kadar pişirin.
Bitmiş hali beslemeye hazır.
 

Sarımsak ezicisi ile şekil verebilirsiniz.
 
Balıkların ilgisi
 

Japon Balığını Eğit


Süper bir balık

Şubat 10, 2011

Japon Balıkları için Günlük Bitkisel Bakım,

Merhabalar,

Bugün okuduğum bir makalede Japon Balıkları için sindirim  sistemlerine yardımcı olabilecek, doğal olarak renk ve vitamin verecek bir bakımdan bahsediliyordu. Makalede iki günde bir balıkları zinde tutmak için dilimlenmiş kabak, salatalık ve portakal (Sadece birinden bir dilim) verdiğini ve bu sayede balıklarının doğal vitaminler aldığından bahsetmekte idi. Ben bugün salatalıkla başlıyorum, sonuçlaradan size bahsedeceğim.

Önemli: Dilimleri balıklarınız yiyebilmeleri için mümkün oldukça ince dilimleyiniz



Ranchu Japon Balığı

Ranchu Japonların deneysel olarak çin asıllı lionhead(aslanbaş) türündeki japon balıklarını çapraz eşleştirmeleri sonucunda üretilmiş bir türdür.
Ülkemizde oldukça az tanınmasına rağmen özellikle Japonya'da çok sayıda fanatiği olan bir japon balığı türüdür. Lionhead ile karşılaştırıldığı zaman kuyruk ve yüzgeçlerinin daha fazla aşağı dönük olduğu ilk göze çarpan şeydir. Ayrıca sırtları daha kambur ve kuyrukları daha kısadır.

Ranchu'lar sırt yüzgecine sahip değildir.

Ranchular turuncu, kırmızı, beyaz, kırmızı-beyaz, mavi, siyah, siyah-beyaz, kırmızı ve çikolata rengi olabilir. Soluk sarı organları ve parlak kırmızı kafalı Ranchular nadirdir.

Ranchuların diğer bir özelliğide japon balıklarının genel özelliği olan su kalitesi ve pH'taki dalgalanmalara olan direçlerini korumalarıdır.

Birkaç Ranchu resmi;