Şubat 10, 2011

Ranchu Japon Balığı

Ranchu Japonların deneysel olarak çin asıllı lionhead(aslanbaş) türündeki japon balıklarını çapraz eşleştirmeleri sonucunda üretilmiş bir türdür.
Ülkemizde oldukça az tanınmasına rağmen özellikle Japonya'da çok sayıda fanatiği olan bir japon balığı türüdür. Lionhead ile karşılaştırıldığı zaman kuyruk ve yüzgeçlerinin daha fazla aşağı dönük olduğu ilk göze çarpan şeydir. Ayrıca sırtları daha kambur ve kuyrukları daha kısadır.

Ranchu'lar sırt yüzgecine sahip değildir.

Ranchular turuncu, kırmızı, beyaz, kırmızı-beyaz, mavi, siyah, siyah-beyaz, kırmızı ve çikolata rengi olabilir. Soluk sarı organları ve parlak kırmızı kafalı Ranchular nadirdir.

Ranchuların diğer bir özelliğide japon balıklarının genel özelliği olan su kalitesi ve pH'taki dalgalanmalara olan direçlerini korumalarıdır.

Birkaç Ranchu resmi;








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder