Şubat 11, 2011

Black Moor

Black Moor Goldfish The Dancing Black Moor Goldfish   A Lovely Pet


Black Moor Japon Balığı: Japon balıkları oldukça sosyal balıklardır. Black Moor da olukça populer japon balıklarındandır. Bu balık oldukça barışçıl bir balıktır. Çoğu black moor elden yem yiyecek kadar evcildir.
Black Moor'un Karakteri: Black Moorlar (Carassius Auratus) sazangiller (Cyprinidae) familyasından gelir. Black Moor japon balıkları yumurta şeklinde siyah bir gövdeye sahiptirler. Genellikle uzun yüzgeç ve kuyruklara sahiptirler. Türdeki genetik yapı ve büyüme ortamına göre kuyrukları uzun, şerit, kalın ve kelebek şeklinde olabilir. Genç bireylerin siyah renkleri büyümeye bağlı olarak gövde bölgelerinde bronz rengine döner. Bu balıkların en önemli özelliği ise kafalarının iki tarafındaki şişkin gözleridir. Göz yapılarından dolayı çoğu balığa göre görüş yetileri düşüktür. Boyları genellikle 10 cm'ye kadar uzar. Ömürleri 6-25 yıl arasındadır

Bakımı: Black Moor Japon balıklarının bakımı genel olarak ısı ve su kalitesi ne olan dayanıklılıklarından dolayı kolaydır. Yaygın olarak fanuslarda beslenmelerine rağmen bu balıklar için en iyi ortam akvaryum veya havuzlardır. Oksijen ihtiyarçları fazladır bu sebepten yüzey alanı fazla olan ortamlarda tutulmalıdırlar. Diğer japon balıkları gibi yüksek miktarda atık üretirler geniş akvaryumlarda sudaki kirlilik oranı düşük olacaktır, küçük akvaryumlarda ise biyolojik filtreleme gerekecektir. Tavsiye edilen su miktarı her balık için 30 litredir, bu aynı zaman da balıkları sağlıklı tutacaktır. Haftalık su değişimi suyun kalitesini korumak açısında çook önemlidir. Bu balıkların gözler hassas olduğu için fileye alırken ekstra dikkat gerekmektedir. Yine dekor ve aksesuar seçiminde gözlerine zarar vermeyecek yumuşak ve oval köşeli malzemeler seçilmelidir.

Akvaryum arkadaşları: Black Moor Japon balıkları birçok balıkla iyi geçinmeline rağmen, tavsiye edilen diğer balıklardan ayrı tutulmalarıdır. Bunun başlıca nedeni görüş yeteneklerinden dolayı yiyecek bulmakta yaşayacakları zorluklardır. Bu tarz görüş prolemleri olan telescope japon balığı ve balon göz japon balıkları ile birlikte beslenebilirler.

Eating Habits: Balıklar sıradan japon balığı yemlerinin yanı sıra çeşitli sebzeler, tuzlu su karidesi, salamura karides, kan kurdu ve tubifex kurt yiyebilirler. Tavsiye edilen kurtlar haftada 1 veya 2 kez dondurulmuş olarak verilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder